ازيكم ياقمرات وحشتونى انا النهارده هاكتبلكوا وصفات الشيف حسن ال شفتها وكمان هاحاول اجمع وصفاته من اصحابى واهلى وان شاء الله متجدده
نبتدى بقى مع بعض بسم الله الرحمن الرحيم
بيكاتا بالمشروم
المقادير
كيلو لحم شرائح بتلو - 200جرام مشروم - 1/2 كوب كريمه فريش - 1/2 كوب ديمجلاس - بصله مفرومه ناعم - ملح - فلفل - 2 ملعقه دقيق
الطريقه
· ابشر البصله ناعم مع ملح وفلفل واتبل بها شرائح اللحمه ثم اضيف عليها الدقيق واخلطه معهم(اعفره بالدقيق)
· في طاسه اضع الزيت والزبده واضع شرائح البتلو تتشوح
· اضع في طاسه اخري البصل المفروم مع شرائح المشروم المقطعه شرائح مع اضافه تتبيله البصل والدقيق الي كانت اللحمه متبله فيها ويشوح الجميع
· اضيف الفريش كريم ثم الديمي جلاس ياخد غلوه ثم اضيف الجميع للطا سه مع شرائح البتلو اتركهم جميعا معا حتي يتم النضج
تقدم مع مكرونه اسباجيتي مسلوقه توضع فوقها شرائح البتلو مع الصوص المتبقي او تقدم البيكاتا منفرده مع الصوص
*****************************************
[/[center]الكبده الاسكندراني( الشيف حسن)
المقادير
50 جم زبده-3-6 فصوص توم- فلفل حار حامي -شطه كمون- بهارات- ك***ه ناشفه-500 جم كبده- ملح- 2 ليمونه- 3 ملعقه خل
الطريقه:
تقطع الكبده شرائح رفيعه طويله(ايمانسيه)ثم تتبل قبلها بيوم في (ماء بصل -توم -ليمون-توابل علي ذوقك......
نضع في طاسه زيت حتي يسخن ثم اضيف له التوم المفروم خشن ثم الفلفل الحار المقطع جوليان ثم الكبده حتي اشم رائحتها ويتغير لونها فنخفض درجه الحراره ونضيف التوابل وتترك حوالي 15_20 دقيقه فقط) حتي لا تمط وتقدم في طبق التقديم مع اليمون المقطع وبالف هنا
***************************************
ستيك مشوي
المقادير
4ستيك بقري
50 جم زيت زيتون
5 جم زعتر
5 جم روز ماري
5 جم ملح
5 جم فلفل أبيض
80 جم مسترده
ثوم مفروم
عصير ليمون
أخلط جميع المقادير السابقه مع اللحم ثم أضعه بالثلاجه مده لا تقل عن 3 ساعات
أضع زبده وزيت علي النار وأضع فيها اللحم مع التتبيله حتي يتحمر ثم أقلبه علي الناحيه الثانيه حتي يتحمر ثم أضعه في صينيه وأدخله الفرن ليكمل نضجه